Přemýšlíte nad originálním šperkem pro muže? Co takhle ručně vyráběný náramek z jantaru!

Obdařit muže správným šperkem rozhodně není příliš jednoduché. Zatím co ženy mají svůj vkus a svoje trendy poměrně dost rozšířené, tak muži dost často bývají v tomto ohledu tajemní. Pánské náramky jsou ale šperky, které jsou specifické tím, že máte mnohdy šanci je vybírat, aniž byste znali preference mužů.

Jak je to možné? Protože jednotlivé náramky bývají velice individualistické jak provedením, tak i tím z jakých materiálů jsou vyrobeny. A některé z nich jsou doslova extrémně osobité. Při pohledu na Nialaya X Johny Edlind totiž už na první pohled budete vědět, jestli přemýšlíte o správné volbě!

Proč zrovna jantar?

Určitě se ptáte, proč je zrovna do toho náramku zvolená jantar. Inu důvodů je celá řada, ale pochopitelně jsou v popředí hlavně optické vlastnosti tohoto materiálu. Jantar není vlastně nic jiného než dlouho ztvrdlá pryskyřice stromů. Velice často se dokonce stává, že uvnitř jantaru najdou vědci uzavřené různé druhy hmyzu, co se před tisíci let přilepil do smůly a zůstal v ní zakonzervován.

To ale rozhodně není případ těch kusů, které se dostávají do náramků. Samotné pánské náramky z jantaru vás osloví především svojí hnědou až medovou barvou. Barva je přitom velice sytá, ale není stálá. Jantar je plný různých mikroskopických bublinek a uzavřenin, které se lámou pod světlem a dělají tak krásnou barevnou scenérii.

Kombinace s tradičními Miyuki kuličkami

Miyuki kuličky jsou nás poměrně málo používaným materiálem, ačkoliv se jedná o jedny z nejelegantnějších a nejpoužívanějších kousků po celém světě. Jedná se o precizní japonské kuličky, které se do šperků velice dostávají po boku drahokamů a vzácných materiálů. Jako v tomto případě, právě vedle jantaru. Každá kulička má přitom svoje unikátní zbarvení, stejně jako přírodní jantar. Díky tomu tak nikdy neuvidíte dvakrát stejný šperk!