Pánský náramek Nialaya Dorje přinese neopakovatelný zážitek milovníkům temných barev

Pánské náramky mohou být v mnoha svých variantách velice výraznými módními kousky. Neplatí to ale rozhodně pro všechny. Najdeme poměrně běžně i takové, které jsou naopak velice střídmými kousky, které si naopak vyslouží svoji pozornost svojí nenápadností.

Jedním z nich je pánský náramek Nialaya Dorje, který namísto výrazných tónů spíše sází na nenápadnou, ale velice originální variaci tmavých barev. A pokud jste milovníky temných tónů, tak zajisté dokáže oslovit také vás!

 

V hlavní roli minerál lapis

Lapis je zvláštním druhem minerálu, který je velice často oblíbený u vrcholných šperkařů. Nejčastěji jej najdeme pod kompletním názvem lapis lazuli, protože azurová barva je přesně tím, co jej dokáže nejvíce vystihnout. Patří mezi minerály, které jsou amorfní. To znamená, že nemá krystalickou strukturu a netvoří tak krystaly, ale spíše vrstvy v hornině. Mezi další velice oblíbené minerály z podobné kategorie patří opály, acháty nebo čaroit. 

Lapis lazuli vás ale dokáže opravdu uhranout svými tmavými tóny. Nejedná se rozhodně o kámen, který by byl jednolitý a stálý. Zcela naopak si můžete všimnout toho, že je protkaný celou řadou tmavých částí, mnohdy i černých nitek. Velice výrazné jsou potom zlatavé stopy v minerálu, které se krásně lesknou.

 

V náramku hraje neuvěřitelnou roli

Sám náramek Nialaya Dorje se řadí mezi pánské náramky, které rozhodně nechtějí hrát na přehnaný efekt. Zcela naopak se soustředí na to, aby nechaly dokonale vyniknout šperky jako takové. Pánské náramky Dorje jsou tak dílem lapisu jako takového a nechávají mu ničím nerušenou hlavní roli. Mimo toho je lapis podpořený sympatickým vázáním, které je pro náramky Nialaya typické. Vázání je navíc velice stylově ozdobeno lilií Fleur de Lis, jako je u celé řady šperků zvykem.