Pánské náramky dokáží být opravdu unikátní ozdobou každého muže! Jak správně vybrat?

Jen málo kusů šperků v rámci chlapské módy dokáže být až tak moc ikonických jako jsou právě typické pánské náramky. Ty se s mužskou módou táhnou už odedávna, a i dneska si u mnoha správných pánů najdou své zastoupení v každodenní módě. Podívejme se společně co mohou pánské náramky nabídnout.

S muži už od prapočátků lidské rasy

Je to zajímavé, ale mužské ozdoby rukou jsou dochované už z ranných dob vývoje lidské rasy, kdy si tehdy ze zubů ulovených šelem a přírodních doplňků muži dělali své první náramky na ruce jako důkaz svojí nadvlády a síly. Zatím co ve středověké Evropě pak tento zvyk na nějakou dobu upadl do zapomnění, tak na americkém kontinentu indiánské kmeny považovaly právě tuto součást vybavení jako jednu z těch nejdůležitějších. Podle četnosti ozdob tak mohli kmeny a ženy především rozeznat ty nejsilnější válečníky, nejschopnější lovce či jednoduše významné postavy. Po dlouhé odmlce v moderních dějinách se pak pánské náramky na ruku vrací zpátky a tentokrát zaujímají pozici čistě módního rázu.

Pánské náramky na ruku snoubí originalitu a pečlivost

Jak již bylo zmíněno, tak dnešní pánské náramky již nepoukazují až tak na úspěchy, jako spíš na módní vkus daného muže. Důležitou věcí při výběru správného náramku je především postava a síla člověka, který je bude nosit. V jakém ohledu? V tom nejdůležitějším! Nejvíce záleží především na šíři zápěstí a celkově stavbě těla a ruky. Pro cvičeného jedince s ohromným zápěstím i svaly se nemusíme bát volit masivnější a mnohem výraznější druh náramku. Naopak u vyběhaného sportovce či hubenějšího muže pak musíme přizpůsobit velikost náramku tak, aby nepřebíjela přirozený mužský vzhled. Pánské náramky jsou mimo jiné k dostání třeba i ve variantách, kdy se kombinují různé druhy komponentů a základních kovů a jisté je především to, že meze se zde fantazii nekladou.