Pánská ruka není nikdy prázdná. Jaké šperky pánové vyhledávají?

I když jsou šperky a módní doplňky opravdu spíše výhradou ženské části publika, tak se i pánové nenechají zanedbávat a v některých ohledech jsou na špercích dokonce i závislí! Možná všem pomůže, když zmíníme, že se nosí především na ruce.

Správný gentleman se bez hodinek neobejde

Tím zázrakem, který pánové nosí a nedají na něj dopustit, jsou různé hodinky. Stejně tak, jako si dámy skládají do šperkovnic desítky různých kousků a druhů šperků tak, aby byli schopny ke každému outfitu vybrat ro pravé, tak se i pánové snaží mít celé kolekce hodinek, aby se mohli připravit na každou příležitost.

V pánských hodinkách přitom vévodí především detailnější zpracování. Muži mají rádi složité technologické prvky, kdy se hodinky neomezují jen na jediný ciferník a jednoduchou číselnou stupnici, ale mají mnohé komponenty jako jsou výškoměr, vteřinová ručička, ukazatel dne v týdnu a spousta dalších.

Materiály? Kov se nenechá v žádném případě zahanbit!

Masivní hodinky jsou stále více v kurzu a stejně tak i v případě jiných šperků jako jsou pánské náramky na ruku, je muži vybírají především podle velikosti předloktí. Masivní hodinky na úzké ruce vypadají špatně a těžkopádně, naopak drobné hodinky na urostlém předloktí ztrácí svoje kouzlo a mohou se tak stát skoro až vtipné.

Oblíbenými komponenty stále zůstávají především kovové rámy. Ty jsou buď z kvalitní chirurgické oceli, nebo bývají velice často i pochromovány a postříbřeny, pro lepší chemickou stálost a odolnost proti poškození. Doplněny jsou různobarevnými komponenty, které jsou rovněž dělány spíš z barveného kovu. Plastový komponent na kovovém těle hodinek vypadá tuctově a kvalitní výrobci se mu proto vyhýbají. Samotné pásky hodinek jsou dnes nejpopulárnější z různých druhů plátna a kůže. Kovové se stále užívají, ale pro delší nošení nejsou už vyhledávané kvůli menšímu pohodlí. Zkrátka i obyčejné hodinky dokáží být opravdová věda.