Originální rustikální náramek, který ocení milovníci zelené barvy

Pánské náramky jsou opravdu nespoutanými kusy šperků, které jsou velice specifické ohromným výběrem možností, které nabízejí. Důvodem je, že při jejich zpracování se dá pracovat s opravdu celou řadou jak rustikálních, tak i drahých a šlechtěných kovů a materiálů. 

Mezi nimi patří mezi opravdu nejzajímavější kousky šperky, které používají sekundární minerály. Mezi nimi můžeme najít kouzelné minerály jako je tygří oko, jadeit, nefrit, čaroit a dokonce i velice známý malachit. A ten je právě stěžejním komponentem dnešního kousku.

Co je to vůbec malachit a odkud se bere?

Malachit je jeden z globálně velice oblíbených minerálů. Velice zřídkakdy dokonce tvoří droboulinké viditelné krystalky, ale v naprosté většině případů se objevuje jako pokryvy a krápníky typicky zelené barvy. Malachit má totiž temně zelenou barvu, kterou navíc umocňuje jeho typické žíhání. To tak tvoří citlivé přechody mezi světlejšími a tmavšími odstíny. 

Malachit je minerálem, který vzniká oxidací ložisek mědi. Jedná se tak o takzvané sekundární minerály, které se podél ložisek vyskytují právě jejich rozkladem. Ačkoliv tak jde z přírodního hlediska o vedlejší minerál, tak je mezi lidmi jedním z nejoblíbenějších.

Originální Nialaya Malachit

Šperk Nialaya Malachit vás dokáže oslovit svým citlivým, ale velice rustikálním zpracováním. Hlavním komponentem je již popsaný malachit, který zde najdete v podobě broušených a leštěných kuliček. Ve většině případů jsou pánské náramky dozdobeny i dalšími komponenty, a ani zde to není výjimka.

Krásné malachitové kuličky jsou zde doplněny občasnou pozlacenou proložkou, která tak náramek dokáže prosvítit a zviditelnit. Celý náramek je vázaný na provázku, který ukončuje ikonický pozlacený komponent Nialaya s utahováním.